Vi tar med oss Vävmakeriet

De nya ägarna av Björke vävstuga har drivit Vävmakeriet sedan 2019. De plastfria kylväskorna isolerade med svensk ull får nu följa med in i verksamheten.

När vi nu drar igång Björke väveri igen, lämnar vi inte helt vår tidigare verksamhet  bakom oss. I Vävmakeriet startade vi med handvävt. Vår kärlek till ull ledde oss in på att börja tillverka plastfria kylväskor, med isolerande lager av svensk ull. De passar fint in i Björkes sortiment av hemtextil och kommer att finnas både i webbshopen och i butiken i Söderköping. I väntan på att vi blir klara med flytten av väveriet, och kan packa upp lagret och öppna webbutiken igen,  kan du kika in på Vävmakeriets hemsida. Där hittar du alla fyra modellerna; kylbag, lunchbag, kylryggsäck och kylpackpåse.

Vi har arbetat med hållbarhet för ögonen i varje detalj. Den svenska ullen ska ju användas – inte kastas! Vi använder bästa möjliga val av tyg, ekologiskt när det finns, och linsadelgjord av hög kvalitet i handtag och bärremmar,  spännen i metall. All sömnad sker i Sverige – och det mesta har vi gjort själva. Ett hantverk helt enkelt. Dessutom är de här kylväskorna tvättbara, vilken förlänger livet på dem avsevärt. Våra ambitioner om hållbarhet tar vi också med in i Björke väveri. Svensktillverkad hemtextil av hög kvalitet som kan användas i generationer känns bara så rätt för oss!

Maja & Helena