Björke vävstuga har fått nya ägare

Två dagar före julafton 2022 blev det klart hur Björke vävstuga ska leva vidare. Överlåtelsen sker i februari 2023 och förberedelserna pågår för fullt. Vilka är då de nya ägarna? Här kommer en kort presentation!

Maja Magnuson Wiklund och Helena Höglund har drivit Vävmakeriet under några år. Vi har en gedigen bakgrund inom handvävning och andra textila tekniker. Vi har erfarenheter från hemslöjden, skolslöjden och teaterns färgeri och patinering.

Nu kastar vi loss och satsar allt vårt engagemang i Björke vävstuga - detta välrenommerade väveri med så fin tradition och kvalitet rakt igenom. Också väveriet måste lätta ankar. Tio mekaniska skyttelvävstolar med tillbehör och hela mönsterskatten ska flytta från Björke gård till nya lokaler i Söderköping.

Vi hoppas att ni alla vill följa med på den resan. Vi är så oerhört tacksamma för att Ylwa och Britta lämnar över skytteln till oss, att vi får förtroendet att förvalta detta livsverk. Vi vill vårda det och utveckla förstås. Björke vävstuga har aldrig stått stilla, nya mönster och idéer har ständigt fötts. Nu fortsätter vi.

Vi kommer att berätta här om flytten och uppstarten. När vävningen kommer igång igen kan vi börja fylla upp webbshoppen. Så småningom har vi byggt upp en butik i anslutning till väveriet på Fixområdet. Vi längtar redan tills vi kan slå upp portarna men när det blir, får vi återkomma till.

Maja & Helena