Årets formbärare 2023

Vi har fått en väldigt fin utmärkelse!
Svensk Form Öst har utsett oss till Årets Formbärare 2023.
Vi känner oss mycket hedrade. Så här skriver de:

 

Svensk Form Öst presenterar Årets Formbärare 2023:

BJÖRKE VÄVERI

Ägare Maja Magnuson Wiklund och Helena Höglund.

MOTIVERING: Med en historia och tradition i handvävda produkter förvaltas, vårdas och utvecklas nu det textila arvet från Björke Vävstuga som startades 1981 av Britta Eriksson och Ylwa Källgren som då vävde för hand.

Under åren har verksamheten utvecklats och vävningen sker idag med tio mekaniska vävstolar och nya ägare i företaget Björke Väveri. Via maskinparken och mönsterskatter väljer de nya ägarna Maja och Helena att med stort mod, höga ambitioner och tydliga mål satsa på lokal och nära tillverkning av vävda produkter i Söderköping, Östergötland.

För Maja och Helena finns inga kompromisser gällande hållbarhet, design och kvalitet, det finns i hjärta och själ. Deras passion och engagemang är en kärna till framgång och drivkraft att utbilda, inspirera och vägleda människor till medveten kvalitativ konsumtion av vackra produkter. Stort grattis!

Vi känner oss glad, stolta och framförallt tacksamma för att vi har fått förtroendet att förvalta och utveckla Björke väveri. Vi har många att tacka för stöd, uppmuntran och konkret hjälp och vi vet att ni känner er delaktighet i den här stunden.

Maja & Helena